Lampionnentocht Altenawijk

Tijdens de 2de Jingle Baar winterbaravond in het Altenapark op vrijdag 22 december 2023, organiseren Wijkwerking Altena en Move to Sport vzw een feeërieke lampionnentocht in en rond het Altenapark i.s.m. Bistro Koko en Zomerbar Barbaar.

De opbrengst van de lampionnentocht en het jenever- en gluhweinkraam van de Altenawijk gaat integraal naar de vzw Move to Sport. Move to Sport promoot bewegen en sporten bij personen met multiple sclerose (MS) en werd opgericht door Kontichnaar Paul Van Asch (kinesist).

Iedereen is welkom om mee te wandelen: jong en oud. Het parcours van 2,5 km is rolstoelvriendelijk. Kinderen onder de 12 jaar moeten begeleid zijn door een volwassene.

Voor deelname aan de lampionnentocht vragen we € 5 per kind (-18j) en € 10 per volwassene of max. € 20 per gezin. Zijn inbegrepen: een glow-in-the-dark bandje, een hartverwarmend drankje onderweg voor de volwassenen en een versnapering voor de kinderen, alsook een warme chocomelk en marshmallow bij de vuurkorf bij aankomst. Wie een zelfgemaakte lampion meebrengt, krijgt een mooie beloning; er zijn o.a. mutsen en buffs. Ook de leukste lampion wordt bekroond. Gekochte lampions zijn uiteraard ook welkom. Je kan ook een lampion reserveren door te mailen naar altenawijk@gmail.com.

Inschrijven voor de lampionnentocht doe je terplekke vanaf 17 u. Dat is bij de Move to Sport balie aan de Jingle Baar bij de Altenakapel in het Altenapark, Antwerpsesteenweg 77, Kontich. Parkeren doe je buiten het park. De wandeling start om 18 u. stipt dus kom zeker op tijd.

Er is genoeg te beleven tijdens Jingle Baar: vuurkorven, muziek, kindergrime en uiteraard zal ook de Kerstman er zijn. Hij heeft beloofd dat hij cadeautjes meebrengt voor kinderen die een leuke tekening of kleurplaat meebrengen.
Bistro Koko en Zomerbar Barbaar zorgen voor verrukkelijk voedsel. Dorst hoef je uiteraard ook niet te lijden.

Leg die kersttrui, kerstmuts en stapschoenen maar klaar!
En begin maar al te knutselen aan die lampion.
Tot binnenkort!

Plaats een reactie