Jingle Baar

Wat ooit begon in een bescheiden garage in de Altenastraat groeide uit tot Kerst op ’t Pleintje, waar het aantal tenten jaar na jaar groeide alsook het aantal gangen van het kerstmenu dat geserveerd werd. Later werd dat Kerst op ’t Weike waar we ook een echt dak boven ons hoofd hadden.
Op 14 december 2019 weken we voor de eerste keer uit naar het Altenapark voor Kerst in ’t Park. De gerenoveerde Altenataverne stond toen toch nog leeg en werd toen eenmalig door ons gepimpt tot pop-up restaurant.
In 2020 en ’21 was er helaas geen kersthappening. Kerst in ’t Water, zeg maar…
Zomerbar Barbaar nestelde zich intussen in het park en dit jaar opende Bistro Koko haar deuren. En de wijkwerking keek liever de kat wat uit de bomen maar het idee om de handen in elkaar te slaan groeide en zo onstond de eerste Jingle Baar. En dat bleek meteen een succesformule te zijn.

De hemelsluizen gingen net op tijd dicht op 23 december. Vanaf 16 u. was iedereen welkom. De Kerstman kwam in hoogsteigen persoon langs want hij had vernomen dat er toch wel wat kinderen aanwezig zouden zijn. Die werden verwend met lekkers en de Kerstman werd op zijn beurt verwend met mooie tekeningen. De kinderen die de kleurplaat in het Altenatiefje gemist hadden, konden nog snel eentje maken in de foyer. Daar gaf Amber van Grime by Amber tal van kindersnoetjes wat extra sparkle.

Buiten zorgden de mensen van Barbaar voor een feërieke tent en een gigantische toog op het grasveld voor de kapel. Door de werkzaamheden rond de bistro bleef er niet zo veel ruimte over, maar precies voldoende voor enkele tenten en wat prachtige vuurkorven. Aan de eerste toog kon je terecht voor een heerlijke portie spekpatat, een braadworst of hamburger van chef Nicho (van bistro Koko). Aan de middelste toog tapte Barbaar de vertrouwde zomerbardranken zoals het Mokke-bier. De laatste toog werd bemand door vrijwilligers van de Altenawijkwerking met verse pompoensoep, 15 soorten jenever per glaasje of per stronkske, een warme Glu gin, Jägermeister, glühwein en warme choco, al dan niet met amaretto.
Dankzij Barbaar & Koko was het ook voor het eerst mogelijk om elektronisch te betalen.

Om 19 u. gaven The Great Pretenders het beste van zichzelf in de Altenakapel. Hun muziek werd gesmaakt door jong en oud en de inkom was bovendien helemaal gratis. Zij zorgden voor wat warme vibes, ook al was de verwarming in de kapel (en bistro) nog net op tijd hersteld.

Het deed ons veel plezier om toch ook veel wijkbewoners te mogen begroeten ondanks de ietwat late bekendmaking via ’t Altenatiefje. Velen hadden het al eerder vernomen via de sociale media. Uiteraard blikken we af en toe nostalgisch terug op de knusse kersthappenings van weleer op ’t pleintje bij Chrisje & René en bij Frans & Wiske maar deze Jingle Baar was toch ook eentje om te koesteren. Volgend jaar is de aanleg van het park binnen de vijver wellicht helemaal voltooid en zijn er nog veel meer mogelijkheden. Deze samenwerking tussen de wijkwerking, de bistro en de zomerbar zorgde alvast voor een mooie kruisbestuiving en is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Om 22 u. gingen de tapkranen netjes toe om de buren niet teveel tot last te zijn. De volhouders werden verwelkomd in café De Wipschutter voor de Jingle Foaf. Hopelijk zat iedereen ’s anderendaags fris en monter aan de kersttafel.

Hartelijk dank aan Tine, Wim en Nicho en de andere medewerkers van Barbaar en Koko, aan de Kerstman, juf Amber en aan onze vrijwillige tappers: Kelly, An, Ely, Marie, Anda, Inge, Kris, Christophe, Pieter, Sven, Jérôme en Diederik en ook aan Stefan voor de verse soep, aan huisfotograaf Alain voor de mooie kiekjes (zie fotogalerij hieronder) en aan alle andere helpers van de wijkwerking en uiteraard aan alle aanwezigen. Ook danken we het gemeentebestuur en de vrijetijdsdienst voor de flexibiliteit tijdens de werkzaamheden.

We wensen jullie nog een fijn eindejaar!
Wijkwerking Altena

Plaats een reactie